Yolcularına yalnızca seyahatleri esnasında değil seyahat öncesi ve sonrasında da ayrıcalıklı deneyimler sunmak için çalışmalar gerçekleştiren Türk Hava Yolları bu amaçla geleceğin teknolojilerini takip etmeye devam ediyor. Bayrak taşıyıcı havayolunun prototip olarak değerlendirdiği akıllı bagaj robotu “Leo” transfer merkezi Atatürk Havalimanı’nda yolculara ve basına tanıtıldı.
Havayolu taşımacılığına yönelik bilgi teknolojileri üretiminde önde gelen kuruluşlardan biri olan Sita tarafından geliştirilen bagaj robotu “Leo”, online olarak check-in işlemini evinde, ofisinde tamamlayan veya havalimanı kiosklarından gerçekleştiren yolculara hizmet vermek amacıyla geliştirildi.
“Leo”, yolcuları havalimanında karşılayarak, boarding kartının veya cep telefonundaki boarding kare kodunun okutulması ile bagaj etiketi üretiyor ve son aşamada bagajı yolcudan teslim alarak güvenli bir şekilde bagaj teslim noktası çalışanına ulaştırıyor. Proje, yolcuların havalimanındaki işlemlerini daha hızlı ve pratik bir şekilde çözerek seyahatlerinden alacakları keyfe odaklanmalarını sağlamayı amaçlıyor.
Yolcu bagajlarının hedeflendiği sürede ve güvenli şekilde ulaştırılması konusunda 2017 yılını bin yolcu başına 5.1 aksaklık oranıyla Avrupa ortalamasına göre* oldukça başarılı bir performansla tamamlayan bayrak taşıyıcı havayolu bagaj operasyonu ile ilgili her yıl ortalama beş büyük projeyi hayata geçirerek yolcu bagajlarına büyük önem veriyor.
Türk Hava Yolları, 29 Ekim 2018 tarihinde açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’nda yolcuları ile buluşturacağımodern teknolojileri araştırmaya ve üretmeye de devam edecek. Akıllı bagaj robotu LEO da bu vizyonun bir ön tanıtımı olaraküç gün boyunca Atatürk Havalimanı’nda yolcularla tanışacak.
Tüm havayolu şirketlerinin değerlendirildiği bagaj aksaklıkları Avrupa ortalaması bin kişi başına 8 aksaklıktır.
Kaynak:http://ift.tt/Y2Rkt2
from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2Cp1BLm
via IFTTT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder