31 Ocak 2020 Cuma

Çin Türkiye’den Maske Talep Ediyor Çin Türkiye’den 200 milyon maske talep etti Çin’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) salgınının ardından bu ülkede maske talebi arttı. Çin büyük üretici konumundaki tüm ülkelerden maske talebinde bulunuyor. Lojistik ve üretim açısından uygun olan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Çinli yetkililerin son 10 gün içinde Türkiye’deki medikal firmalardan 200 milyon maske talebinde bulunduğu öğrenildi. Koronavirüsle ilgili alınan tedbirlerin başında maske geliyor. Dünyanın en büyük maske üreticilerinden Çin, ülkede salgına dönüşen virüs sonrası bu ihtiyacı iç piyasadan karşılayamayınca yurt dışına yöneldi. Maske üretiminde ihracatçı konumunda olan Türkiye, Çin’in başvurduğu ülkelerin başında geliyor. Bu nedenle maske üretimi sektöründe yoğunluk gözleniyor. Çin’in talebini karşılamak isteyen üreticiler, mesai kavramı gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor. Çünkü eldeki stoklar talebi karşılamıyor. Ayrıca maske tipleri farklı farklı. Özellikle corona virüsüne karşı koruyucu olan maske isteniyor.  

Çin’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) salgınının ardından bu ülkede maske talebi arttı. Çin büyük üretici konumundaki tüm ülkelerden maske talebinde bulunuyor.

Lojistik ve üretim açısından uygun olan ülkelerin başında Türkiye geliyor.

Çinli yetkililerin son 10 gün içinde Türkiye’deki medikal firmalardan 200 milyon maske talebinde bulunduğu öğrenildi.

Koronavirüsle ilgili alınan tedbirlerin başında maske geliyor. Dünyanın en büyük maske üreticilerinden Çin, ülkede salgına dönüşen virüs sonrası bu ihtiyacı iç piyasadan karşılayamayınca yurt dışına yöneldi.

Maske üretiminde ihracatçı konumunda olan Türkiye, Çin’in başvurduğu ülkelerin başında geliyor. Bu nedenle maske üretimi sektöründe yoğunluk gözleniyor.

Çin’in talebini karşılamak isteyen üreticiler, mesai kavramı gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor. Çünkü eldeki stoklar talebi karşılamıyor. Ayrıca maske tipleri farklı farklı. Özellikle corona virüsüne karşı koruyucu olan maske isteniyor.

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://www.aeroportist.com/cin-turkiyeden-maske-talep-ediyor.html
via
IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder