17 Mayıs 2018 Perşembe

İstanbul Yeni Havalimanı IATA kodu ile ilgili güncel açıklama


via Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2rQQq6F

Türk kirazına Çin Başkonsolosu’ndan övgü


via Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2rOBLJ0

Türk kirazına Çin Başkonsolosu’ndan övgü Türk kirazını Çin’de görmek istiyoruz”    Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian Türk kirazını çok sevdiğini, Çin’de Türk kirazını görmek istediklerini kaydetti.   Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Balık ile birlikte, Türkiye’nin kiraz üretiminin yüzde 10’unu tek başına gerçekleştiren Kemalpaşa Bağyurdu’nda kiraz bahçelerinde incelemelerde bulunan Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian, Türk kirazına hayran kaldı.   Türk kirazını çok beğendiğini ve Çin Pazarında Türk kirazını görmek istediğini dile getiren Zengxian, “Pekin’de de artık Türk kirazı yenilmesini temenni ediyoruz. Başkonsolosluk olarak Pekin’e Türk kirazı ile ilgili olumlu tavsiyelerde bulunacağız” diye konuştu.   Çin’de kiraz tüketiminin zenginlik göstergesi olarak kabul edildiğini ve kiraza büyük bir ilgi olduğunu kaydeden Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Balık, Çin Halk Cumhuriyeti’nin İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian’a Türkiye’de kiraz hasadının ilk başladığı yer alan Bağyurdu’nda kiraz bahçelerini gösterdiklerini, Başkonsolosun Türk kirazına hayran kaldığını söyledi.   “Çin Türkiye kirazı için çok önemli bir pazar olacaktır” diyen Balık, “Türk kirazı Çin pazarındaki diğer kirazlarla karşılaştırıldığında çok daha kaliteli ve lezzetlidir. Uzun yıllardır bu pazara girişte çeşitli engellerle karşılaştık, şu anda Türk kirazının 16 gün 1 dereceyi geçmeyen soğuk zincirde bekletildikten sonra Çin’e ihracatına izin veriliyor. Bu süreci de normal prosedüre oturttuğumuz takdirde Çin pazarına Türk kirazını yoğun bir şekilde gönderebileceğiz. Sayın Başkonsolosumuzun da belirttiği gibi kirazımızın kalitesi Çin pazarında fark edilmeye başladıkça talep ve tüketim çok artacak, Pekin’de Şanghay’da ve daha birçok Çin şehrinde Türk Kirazı tüketilecek, talep edilecek. Bu pazarda önemli bir paya sahip olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Türk kirazını Çin’de görmek istiyoruz”

  

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian Türk kirazını çok sevdiğini, Çin’de Türk kirazını görmek istediklerini kaydetti.

 

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Balık ile birlikte, Türkiye’nin kiraz üretiminin yüzde 10’unu tek başına gerçekleştiren Kemalpaşa Bağyurdu’nda kiraz bahçelerinde incelemelerde bulunan Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian, Türk kirazına hayran kaldı.

 

Türk kirazını çok beğendiğini ve Çin Pazarında Türk kirazını görmek istediğini dile getiren Zengxian, “Pekin’de de artık Türk kirazı yenilmesini temenni ediyoruz. Başkonsolosluk olarak Pekin’e Türk kirazı ile ilgili olumlu tavsiyelerde bulunacağız” diye konuştu.

 

Çin’de kiraz tüketiminin zenginlik göstergesi olarak kabul edildiğini ve kiraza büyük bir ilgi olduğunu kaydeden Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Balık, Çin Halk Cumhuriyeti’nin İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian’a Türkiye’de kiraz hasadının ilk başladığı yer alan Bağyurdu’nda kiraz bahçelerini gösterdiklerini, Başkonsolosun Türk kirazına hayran kaldığını söyledi.

 

“Çin Türkiye kirazı için çok önemli bir pazar olacaktır” diyen Balık, “Türk kirazı Çin pazarındaki diğer kirazlarla karşılaştırıldığında çok daha kaliteli ve lezzetlidir. Uzun yıllardır bu pazara girişte çeşitli engellerle karşılaştık, şu anda Türk kirazının 16 gün 1 dereceyi geçmeyen soğuk zincirde bekletildikten sonra Çin’e ihracatına izin veriliyor. Bu süreci de normal prosedüre oturttuğumuz takdirde Çin pazarına Türk kirazını yoğun bir şekilde gönderebileceğiz. Sayın Başkonsolosumuzun da belirttiği gibi kirazımızın kalitesi Çin pazarında fark edilmeye başladıkça talep ve tüketim çok artacak, Pekin’de Şanghay’da ve daha birçok Çin şehrinde Türk Kirazı tüketilecek, talep edilecek. Bu pazarda önemli bir paya sahip olacağımızı düşünüyorum” dedi.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2rOBLJ0
via IFTTT

Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkanlığı’na Osman Öz seçildi Türkiye’nin ihracatına 2017 yılında 1.3 milyar dolar katkı sağlayan kuru meyve sektörünün en üst karar organı Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkanlığı’na, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Öz seçildi. Sektör Kurulu Başkan Yardımcıları ise; Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep ve İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Didem Elmas oldu. Kuru Meyve Sektör Kurulu’nun sekreteryası, Türkiye kuru meyve ihracatının yaklaşık yüzde 69’unu kayda alan Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından yürütülecek.  Kuru meyve ihracatının son yıllarda 1.3 – 1.4 milyar dolar bandında sıkışıp kaldığı bilgisini veren Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkanı Osman Öz, 2023 yılı için 3 milyar dolar ihracat hedefleri olduğunu, bu hedefe ulaşmak için geçtiğimiz yıllarda Japonya, Çin ve Güney Kore’ye yönelik yürüttükleri tanıtım faaliyetlerine bundan sonraki süreçte TİM bünyesinde kurulan Türkiye Tanıtım Grubu faaliyetleri kapsamında devam edeceklerini kaydetti. Kuru meyveler sağlıklı gıda  Dünya genelinde tüketici bilincindeki artışa paralel olarak sağlıklı gıdaya yöneliş olduğunu anlatan Öz, sağlıklı oluşları nedeniyle dünya genelinde kuru meyvelere ilgi ve talepte artış olduğunu, ülkemizde de kuru meyve tüketiminin artması için çalışma yürüteceklerini kaydetti. Şekerin insan sağlığına zararlarının her geçen gün detaylarıyla ortaya konulduğunun altını çizen Öz, “Üzüm, incir ve kayısı gibi doğal ürünlerde en büyük üretim bizde bu ürünleri gelecek nesillere aktarma, tüketim alışkanlığını oluşturma ve arttırma zorunluluğumuz var. Şekerin en sağlıklı alternatifi meyveler. Bu ürünleri gıda değil, sağlık kaynağı olarak görmeliyiz, iç ve dış tüketimi arttırmalıyız. Çocukların küçük yaşta sağlıklı ürünlerle tanışması için çalışmalar yapacağız” diye konuştu. ÖZ ayrıca, Sektör olarak kuru meyvelerin AB ve diğer dünya ülkelere ihracatında ortaya çıkabilen teknik engellerin ve sorumların aşılması amacıyla FRUCOM başta olmak üzere, uluslarararası ticaret örgütleri ile işbirliği yapmaya devam ederek oluşturulan projelere destek vermeye devam edeceklerini de belirtti.  Üzüm, incir ve kayısı komiteleri kuruldu Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Birol CELEP ise, sektörün ana ihraç ürünleri olan çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısı ihracatında yaşanan sorunların çözümü için komisyonlar oluşturduklarını, bu komisyonların üzüm üretim merkezi Manisa, incir üretim merkezi Aydın ve İzmir, kayısı üretim merkezi Malatya’da üreticiler ve sektörün diğer paydaşları ile bir araya gelip sektörün sorunlarının çözümü için el birliği yapıp çalışacağını ve kaliteli ürün üretimi için eğitim çalışmaları yapacağını belirtti. Kuru meyve ihracatı 500 bin tona yaklaştı  Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirin başını çektiği kuru meyve ihracatı 2017 yılında 493 bin 62 ton karşılığı 1 milyar 281 milyon dolar oldu. Çekirdeksiz kuru üzüm ihracatı 408 milyon 201 bin dolarlık tutarla ilk sırada yer alırken, Türkiye kuru kayısı ihracatından 266 milyon 924 bin dolar döviz elde etti. Kuru incir ihracatı 253 milyon 15 bin dolar olarak kayıtlara geçerken, badem ihracatı 89 milyon dolar, Antep fıstığı ihracatı 72 milyon dolar oldu.  

Türkiye’nin ihracatına 2017 yılında 1.3 milyar dolar katkı sağlayan kuru meyve sektörünün en üst karar organı Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkanlığı’na, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Öz seçildi.

Sektör Kurulu Başkan Yardımcıları ise; Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep ve İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Didem Elmas oldu. Kuru Meyve Sektör Kurulu’nun sekreteryası, Türkiye kuru meyve ihracatının yaklaşık yüzde 69’unu kayda alan Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından yürütülecek. 

Kuru meyve ihracatının son yıllarda 1.3 – 1.4 milyar dolar bandında sıkışıp kaldığı bilgisini veren Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkanı Osman Öz, 2023 yılı için 3 milyar dolar ihracat hedefleri olduğunu, bu hedefe ulaşmak için geçtiğimiz yıllarda Japonya, Çin ve Güney Kore’ye yönelik yürüttükleri tanıtım faaliyetlerine bundan sonraki süreçte TİM bünyesinde kurulan Türkiye Tanıtım Grubu faaliyetleri kapsamında devam edeceklerini kaydetti.

Kuru meyveler sağlıklı gıda 

Dünya genelinde tüketici bilincindeki artışa paralel olarak sağlıklı gıdaya yöneliş olduğunu anlatan Öz, sağlıklı oluşları nedeniyle dünya genelinde kuru meyvelere ilgi ve talepte artış olduğunu, ülkemizde de kuru meyve tüketiminin artması için çalışma yürüteceklerini kaydetti.

Şekerin insan sağlığına zararlarının her geçen gün detaylarıyla ortaya konulduğunun altını çizen Öz, “Üzüm, incir ve kayısı gibi doğal ürünlerde en büyük üretim bizde bu ürünleri gelecek nesillere aktarma, tüketim alışkanlığını oluşturma ve arttırma zorunluluğumuz var. Şekerin en sağlıklı alternatifi meyveler. Bu ürünleri gıda değil, sağlık kaynağı olarak görmeliyiz, iç ve dış tüketimi arttırmalıyız. Çocukların küçük yaşta sağlıklı ürünlerle tanışması için çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

ÖZ ayrıca, Sektör olarak kuru meyvelerin AB ve diğer dünya ülkelere ihracatında ortaya çıkabilen teknik engellerin ve sorumların aşılması amacıyla FRUCOM başta olmak üzere, uluslarararası ticaret örgütleri ile işbirliği yapmaya devam ederek oluşturulan projelere destek vermeye devam edeceklerini de belirtti. 

Üzüm, incir ve kayısı komiteleri kuruldu

Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Birol CELEP ise, sektörün ana ihraç ürünleri olan çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısı ihracatında yaşanan sorunların çözümü için komisyonlar oluşturduklarını, bu komisyonların üzüm üretim merkezi Manisa, incir üretim merkezi Aydın ve İzmir, kayısı üretim merkezi Malatya’da üreticiler ve sektörün diğer paydaşları ile bir araya gelip sektörün sorunlarının çözümü için el birliği yapıp çalışacağını ve kaliteli ürün üretimi için eğitim çalışmaları yapacağını belirtti.

Kuru meyve ihracatı 500 bin tona yaklaştı 

Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirin başını çektiği kuru meyve ihracatı 2017 yılında 493 bin 62 ton karşılığı 1 milyar 281 milyon dolar oldu. Çekirdeksiz kuru üzüm ihracatı 408 milyon 201 bin dolarlık tutarla ilk sırada yer alırken, Türkiye kuru kayısı ihracatından 266 milyon 924 bin dolar döviz elde etti. Kuru incir ihracatı 253 milyon 15 bin dolar olarak kayıtlara geçerken, badem ihracatı 89 milyon dolar, Antep fıstığı ihracatı 72 milyon dolar oldu.

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2IrNBjn
via IFTTT

Türkiye Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkanlığı’na Osman Öz seçildi


via Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2IrNBjn

Yeni havalimanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekliyor Ramazan ayında yeni havalimanında iftar yapacağı öğrenilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakla gelerek bir ilki gerçekleştirebilir. Ramazanda İstanbul Yeni Havalimanı’nda tarihi bir ilk yaşanabilir. İlk etabı 29 Ekim’de açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın, ramazan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı iftarda konuk edeceği öğrenildi. Daha önce de havalimanı işçileri ile iftar yapan Erdoğan’ın bu kez uçakla geleceği konuşuluyor. Havalimanın işletmesini yürüten İGA da, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakla gelecekmiş gibi’ hazırlıklarını sürdürüyor. Erdoğan’ın uçakla gelmesi halinde, havalimanına inen ilk uçak cumhurbaşkanının uçağı olacak. Yeni havalimanının pisti bir süre önce ışıklandırılmış, tüm testlerden geçirilerek hazır hale getirilmişti. Yüzde 85’i tamamlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nda ramazanda bir ilk gerçekleşebilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçen yıllarda olduğu gibi İstanbul Yeni Havalimanı işçileri ile iftarda bir araya gelmesi bekleniyor. Daha önce de İstanbul Yeni Havalimanı Merkez Şantiyesi’nde işçilerle iftarda buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kez uçakla gelebileceği konuşulmaya başlandı. Beklentiler gerçekleşirse Erdoğan’ın uçağı, İstanbul Yeni Havalimanı’na ilk teker koyan uçak olacak. İGA DA UÇAKLA GELECEKMİŞ GİBİ HAZIRLIK YAPIYOR Habertürk’ün edindiği bilgilere göre, İstanbul Yeni Havalimanı’nın işletmesini yürüten İGA ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakla gelecekmiş gibi’ hazırlık yapıyor. Daha önce 3 bin 750 metre uzunluğunda, 60 metre enindeki ilk pistin ışıklandırması da yapılmıştı.Tüm testlerin de başarıyla yapıldığı havalimanın ilk pisti inişe uygun hale getirilmişti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da, “İlk iniş için Sayın Cumhurbaşkanımıza davetimizi ilettik. Üçüncü havaalanı pistimizi hazır hale getirmek önemliydi” demişti. İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında çalışan sayısı ise 36 bine ulaştı. KAYNAK:http://www.gunes.com/ Yukarıdaki görsel, IGA Gorsel Arviş’den alınmıştır.

Yeni havalimanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekliyor


via Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri https://ift.tt/2Kx3DJy